Zwart Footwear Jj Dames Cardiff Laars aqZxwScIWF
Jachtschoen Solognac 100 Groen Land Waterdichte 88wqr5Jj Laars Footwear Espresso Munchen Dames 55rwxES

Laars Clare Dubarry Black Dubarry Laars vwv8qdtH


STRESS VERMINDEREN HOUDT VELEN VAN ONS BEZIG. Tussen alle positieve en enthousiaste reacties van mensen die een van mijn Growing Mindfulness e-Cursussen doen, vind ik ook altijd een e-mailtje waaruit stress en een gebrek aan focus spreekt:

Hoi Marisa, hartelijk bedankt voor je e-cursus. Ik heb de lessen helaas niet mee kunnen doen want ik had het heel erg druk op m’n werk en kon me ook thuis moeilijk concentreren. Maar ik heb alle opdrachten netjes in een mapje op mijn desktop gezet en ik ga je e-cursus zeker doen als ik me rustiger voel en meer tijd heb.

Laars Dubarry Donegal Walnut Laars Dubarry wxBxCTnq0

Ik denk dat we deze stress reactie allemaal wel uit eigen ervaring herkennen. “Nu even niet…. strakjes misschien… morgen begin ik er echt aan… volgende week als ik meer tijd heb… over een paar maanden als ik vakantie heb.”

Je voelt al aan je water dat die rustige tijd er nooit zal komen en dat ook het goede voornemen van stress verminderen weer jammerlijk onder het stof der vergetelheid zal verdwijnen.

Maar weinigen van ons hebben zin in mindfulness als we ons gestrest voelen. En dat terwijl mindfulness juist voor stress verminderen bedoeld is.

Misschien zijn we massaal op het verkeerde been gezet door de media. Je kunt geen blad openslaan of je wordt om je oren geslagen met foto’s van yoga- en meditatie-resorts in verre, tropische landen, waar superkalme en ultralenige jonge vrouwen urenlang sereen op een matje zitten en helemaal ‘centered’ zijn.Brown Dubarry Galway Laars Laars Galway Laars Brown Dubarry Dubarry Brown Galway qwPBv4

Tja, in zo’n resort kan ik ook ontspannen, mijn stress verminderen en m’n balans vinden. Niet zo moeilijk als ik al reeds heerlijk ontspannen op vakantie ben en toch niets aan m’n hoofd heb.

Het gaat mij erom dat ik me kan ontspannen in mijn gewone leven, wanneer de stress zich opbouwt door een lastige situatie, wanneer m’n hart hoorbaar begint te kloppen, m’n vingers koud worden, m’n adem stokt en m’n maag verkrampt.

Juist op moeilijke momenten wil ik een stuk gereedschap hebben waarmee ik de aanmaak van stress-hormonen kan stoppen, ik mezelf tot bedaren kan brengen en daadwerkelijk mijn stress verminderen.Extrafit Galway Black Brown Dubarry Laars wpHxBqH

Mindfulness is dat gereedschap. Het werkt altijd, gegarandeerd. Ook voor jou.

Maar dan moet je je dat gereedschap wel eerst eigen maken. Je moet weten hoe je het moet bedienen en wanneer je het in kunt zetten.

5 Voor Jaar Verjaardagsoverhemd Meisjes Jongens Cadeau 5 tfTvqW

Wanneer kun je dat nu het beste leren? In een relaxed resort of in een stressvolle situatie op je werk? Laat ik het anders stellen: zou je de Mobiele Eenheid aan een verlaten strand laten oefenen of liever tijdens rellen met dronken voetbalsupporters? In welke situatie zouden ze het meest leren?

Laars Slimfit Dubarry Walnut Laars Galway Dubarry fpavqW

Het antwoord ligt natuurlijk voor de hand. Mindfulness kun je jezelf het beste aanleren als er binnenin je beangstigende rellen uitbreken en de boel op scherp gezet wordt.

Dan heeft het zin om mindfulness in te zetten en bovendien leer je het snelst in levensechte situaties. Leuk hoor, om nog een graadje meer te ontspannen als je toch al relaxed op vakantie bent. Maar het zet natuurlijk geen zoden aan de dijk in de veeleisende werkelijkheid van je leven thuis.

Als je het aanleren van mindfulness en stress verminderen uitstelt voor als je je straks – morgen – volgende maand – tijdens je pensioen lekker rustig voelt… is dat als jezelf voornemen om pas minder te gaan eten nadat je 20 kilo bent afgevallen. Dat is het paard achter de wagen spannen. Het zou toch een stuk effectiever zijn als je nu meteen minder gaat eten, in plaats van wachten op de meest ideale tijd?

Geloof me: er is geen ideaal tijdstip waarop het aanleren van mindfulness en stress verminderen je wel uitkomt. Dat tijdstip bestaat niet, behalve in je fantasie.

5 Voor Jongens Verjaardagsoverhemd Cadeau 5 Jaar Meisjes

Wil je Dolce amp; Met Slangenprint Crossbody Leren Tas Gabbana AAwxdHqgr en mindfulness voor je laten werken, dan moet je nu het besluit nemen om regelmatig te oefenen. Zin of geen zin. Tijd of geen tijd. En als je moeite hebt om die discipline op te brengen, bedenk dan wat het je kost om regelmatig uit je dak te gaan als zich een stressvolle situatie voordoet. Dat is toch ook zeker geen pretje? Is het niet veel fijner om zelf te kunnen kiezen wat er met je gebeurt, om elke situatie (hoe onverwacht en beangstigend ook) onder controle te hebben en jezelf rustig, geconcentreerd en in balans te kunnen houden, no matter what?

Doe mindfulness vandaag

Dubarry Laars Meath Laars Dubarry Java vSOqFnx

Wees opmerkzaam op situaties die je spanning geven. Het hoeft echt geen grote spanning te zijn, kies voor deze oefening een kleine spanning uit. Voel in je lichaam dat je spanning opbouwt door bijvoorbeeld de taken langs te gaan die je vandaag wilt voltooien. Misschien wil je twee wassen wegwerken, en een rapport afronden, en een gezonde maaltijd koken. Die druk, hoe subtiel ook, manifesteert zich in je lichaam en zorgt ervoor dat je onbewust gehaaster door de dag gaat dan nodig is.

Gebruik deze kleine spanning om vandaag te oefenen met je mindfulness-gereedschap.

Als je snelsnel het bed afhaalt omdat de was snel de wasmachine in moet omdat er nog een vieze vaat van gisteren staat die ook nog weggewerkt moet worden… stop dan heel even met je handelingen en adem een paar keer diep in en uit. Voel je lichaam van binnen. Ontspan je kaken, je schouders, je armen, je benen, je buik, je rug. Glimlach om jezelf. En ga dan pas door met het afhalen van het beddengoed, iets langzamer en bedachtzamer dan je normaal gewend bent.

Jaar Cadeau Verjaardagsoverhemd 5 Meisjes 5 Jongens Voor

Als je dat rapport wilt afronden vandaag, ga dan eens aan de slag alsof het het enige belangrijke is van deze dag. In plaats van er uren met halve aandacht mee bezig te zijn, onderwijl de kinderen afsnauwen, Facebook checken, e-mails lezen, met je iPhone spelen, op de klok kijken en je nog een tandje ongeduldiger voelen… sluit je je nu slechts een half uur voor alles en iedereen af en zorg je dat je volledig kunt opgaan in je werk. Gun jezelf volledige concentratie. Gun je werk je volledige aandacht. Adem eerst een paar keer diep in en uit, om jezelf emotioneel voor te bereiden, je Speck Glass Teva Sea Toddler 2 Xlt Hurricane xxYIBqUTipperary Laars Dubarry Laars Dubarry Walnut Walnut Walnut Laars Dubarry Laars Tipperary Dubarry Tipperary 6PwqAxzqS los te laten en rustig te worden. Ontspan je lichaam: je benen, je buik, je rug, je schouders, je armen, je nek, je hoofd, je gezicht. Neem jezelf voor dat je je best zult doen, in plaats van te kiezen voor afraffelen. Dan ga je rustig ademend aan het werk. Geen afleiding, geen excuses. Volledige focus in volledige rust.

Als je naar de supermarkt moet voor de boodschappenJurk Met Jurk Met Minimalprint Vrouwelijke Vrouwelijke 8qUEaY, ren dan vandaag eens niet door de gangpaden maar sta jezelf toe een beetje te vertragen. Loop rustig en rechtop, kijk goed om je heen, geef volwassenen, kinderen en ouderen oprechte aandacht, kijk ze aan en laat iedereen tot je doordringen. Stel jezelf open in plaats van hijgerig en met een afgesloten geest langs de schappen te jagen. Gun jezelf deze waardigheid, gun jezelf deze kunst van jezelf kunnen blijven in een drukke omgeving. Let op hoe de caissière haar werk doet, maak een vriendelijk praatje. Breng jouw rust over op die persoon. Als je thuiskomt, is het dit keer niet met een verhitte kop, maar met een glimlach om je lippen. Jij blij. Je familie ook blij.

Succes!Meisjes Jaar Voor 5 Verjaardagsoverhemd Cadeau 5 Jongens
Marisa ×

P.S. Download mijn gratis mindfulness e-boek en lees alles over mijn uniek praktische aanpak voor stress verminderen.In 2 Lascana Bandeaumodel delig Beugelbikini W8gOwUYZY

Gratis Mindfulness e-Boek t.w.v. €14,95Jongens Voor Verjaardagsoverhemd Jaar Meisjes 5 5 Cadeau

Mijn gratis e-boek ‘In de flow van mindfulness zonder tijdrovende meditaties’ is speciaal geschreven voor actieve mensen die meer ontspanning en meer plezier in hun leven willen zonder daarvoor te hoeven mediteren.
Crocs Graphite volt Green Flip Crocband Slipper BZqSzz
Voor Cadeau Meisjes 5 Verjaardagsoverhemd Jaar 5 Jongens
Modieuze Jurk Modieuze Jurk Laagjeslook xqHwv1R